La sintonia entre CiU i ERC marca l'aprovació de les ordenances fiscals del 2008


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat les ordenances fiscals del 2008 amb els vots del govern de CiU i el grup d'ERC, a l'oposició. La proposta incorpora una previsió de descomptes en els preus públics de les famílies monoparentals i un compromís per incentivar que els propietaris de pisos buits els posin a la borsa de lloguer. PSC, ICV-EA i PP han rebutjat les ordenances fiscals perquè no s'han recollit la majoria de les seves aportacions.

Entre les novetats que incorpora la proposta inicial del govern també hi ha el compromís d'aplicar descomptes en els preus públics i taxes de les famílies monoparentals que estiguin 'en situació de risc'. També es preveuen rebaixes en les escoles bressol i la Casa dels Infants per a les famílies múltiples -amb bessons o trigèmins- i bonificacions en l'IAE per a les empreses que contractin un 20% de personal indefinit.

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha assegurat que les converses amb la resta de grups han estat fluïdes. Joly ha explicat com s'aplicaran els ajuts als propietaris de pisos buits que els incorporin a la borsa de lloguer, una proposta acordada amb ERC.

Jordi Joly

Es preveurà una dotació per subvencionar els pisos desocupats que es posin a la borsa de lloguer.


El portaveu d'ERC, Raül Grangé, s'ha felicitat per la receptivitat de l'equip de govern envers les seves propostes i ha afegit que CiU ha tret la seva cara més 'socialdemòcrata' en aquestes ordenances fiscals.

Raül Grangé

Ha estat un bon punt d'encontre entre la vessant més socialdemòcrata de CiU i la nostra posició.


La resta de grups de l'oposició -PSC, ICV-EA i PP- han criticat la reforma de l'Impost de Béns Immobles (IBI), que a partir d'ara s'aplicarà sense bonificacions però amb un tipus impositiu rebaixat. Els socialistes han lamentat que l'alcalde els acusés de demagogs per reclamar bonificacions en l'IBI per a les famílies monoparentals mentre que ara preveuen ajuts per a aquestes famílies. Ferran Villaseñor, regidor del PSC.

Ferran Villaseñor

Ens diu demagogs i ara accepten la proposta d'ERC d'ampliar els drets de les famílies monoparentals. No és la manera de fer acords amb el PSC.


En resposta a Villaseñor, Lluís Recoder ha dit que una cosa és fer descomptes als preus públics per a les famílies monoparentals, tal com preveu l'equip de govern, i una altra aplicar bonificacions en l'IBI a aquests col·lectius, una mesura que no preveu la legislació.

ICV-EA, de la seva banda, ha votat en contra de les ordenances fiscals perquè no s'han tingut en compte la majoria de les seves aportacions, que perseguien, segons els ecosocialistes, facilitar el pagament de l'IBI a les famílies amb menys recursos. Tot i això, s'han felicitat pel compromís de l'equip de govern d'estudiar la seva proposta de bonificar la taxa de residus dels comerciants amb bones pràctiques ambientals.

El PP, de la seva banda, ha criticat el topall de 350 euros que s'aplicarà en la bonificació de l'IBI per a les famílies nombroses.

En una votació separada, tot els grups tret del PSC han avalat l'ordenança que abaratirà l'impost de circulació dels vehicles menys contaminants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.