Sant Cugat, la ciutat d'entre 50.000 i 100.000 residents amb l'habitatge nou més car


  • Comparteix:

Sant Cugat és la ciutat d'entre 50.000 i 100.000 habitants amb l'habitatge nou més car, segons l'informe anual de la Societat de Taxació. El cost del metre quadrat de les vivendes noves a la nostra ciutat se situa en els 3.500 euros de mitjana, un 2'5% més que l'any passat. Segons aquest estudi, el preu de l'habitatge nou a la nostra ciutat no ha variat si només es té en compte el darrer semestre.

Amb l'increment anual del 2'5%, Sant Cugat es col·loca per sota de l'increment mitjà a Catalunya, que ha estat del 8'3%.

Al Vallès Occidental, les cocapitals, Terrassa i Sabadell, han registrat increments superiors als de Sant Cugat amb un 2'9% i un 4'3%, respectivament. D'aquesta manera, les dues ciutats freguen els 3.000 euros en el preu del metre quadrat nou.

Pel que fa a la resta del país, Barcelona torna a erigir-se com la capital catalana més cara i arriba als 4.543 euros per metre quadrat. Tots els districtes de Barcelona tenen preus del metre quadrat d'obra nova més cars que la mitjana de Sant Cugat.

La resta de les demarcacions catalanes també han tingut increments destacats. A Girona, comprar un pis nou és un 8'2% més car, ja que el metre quadrat s'ha situat en els 2.784 euros. La segueixen Lleida, amb una pujada del 7'4%, i Tarragona, amb un 6'7%. A les Terres de Ponent, el metre quadrat costa 1.935 euros, i a les comarques tarragonines arriba fins als 2.413 euros.

La Societat de Taxació preveu, de cara al 2008, que el cost d'un habitatge s'estabilitzi, amb increments similars a l'IPC. Els municipis amb més oferta de terrenys edificables tindran pujades més moderades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.