L'Oficina Local d'Habitatge tramita els ajuts del govern espanyol per al lloguer jove


  • Comparteix:

L'Oficina Local d'Habitatge està al passeig de Torre Blanca

L'Oficina Local d'Habitatge està al passeig de Torre Blanca

L'Oficina Local d'Habitatge tramita els ajuts als joves per al lloguer del ministeri de l'Habitatge espanyol. Els joves que tinguin entre 22 i 30 anys i una font regular d'ingressos inferior a 22.000 euros bruts anuals podran demanar renda de 210 euros al mes per llogar una vivenda.

Els primers ajuts als joves perquè puguin llogar un habitatge es podrien abonar el març d'enguany, coincidint amb les properes eleccions generals. La ministra d'Habitatge, Carme Chacón, preveu que fins a 360.000 joves es poden beneficiar aquest any de la renda d'emancipació. Els 210 euros mensuals suposen un total de 10.080 euros durant els quatre anys que dura la prestació.

En el cas dels nous contractes de lloguer, es rebrà també un préstec sense interès de 600 euros, que es pot utilitzar per a la fiança i que haurà de ser tornat al finalitzar el contracte de lloguer o quan es deixi de rebre la renda d'emancipació. Si es necessités aval, es percebran 120 euros més per a les despeses de la seva tramitació. Per evitar el frau, no seran acceptats contractes de lloguer entre familiars pròxims

Si el jove no té encara cap contracte de lloguer, pot demanar el reconeixement provisional del dret a la renda. Després, disposarà de tres mesos per trobar pis i presentar una nova sol·licitud aportant el contracte de lloguer.

No tindran dret a la renda els joves que siguin propietaris d'una vivenda, tret que no la puguin usar ni gaudir o el seu valor cadastral no excedeixi del 60% del preu màxim d'una vivenda protegida de preu general.

Els formularis de sol·licitud de la renda bàsica d'emancipació també estan disponibles a Internet. El ministeri de Vivenda espanyol també ha recordat que no existeixen terminis per demanar aquesta ajuda, que pot ser sol·licitada a qualsevol moment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.