Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola constitueixen avui el CIT per potenciar l'eix econòmic de la B-30

Economia

Publicat el 13/feb/08 per Mar Castro

Els Ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Cerdanyola constituiran aquest dimecres el Catalonia Innovation Triangle (CIT), un consorci per promoure l'entorn econòmic i científic del voltant de l'autopista AP-7 i del seu lateral, la B-30. L'acte formal tindrà lloc al Parc Tecnològic del Vallès, a Cerdanyola, on els alcaldes de les tres poblacions faran pública l'estratègia que seguiran en aquesta aliança. El triangle dels municipis inclou 200.000 residents en una zona on es genera el 3% de l'activitat econòmica de Catalunya.

La implantació industrial de Rubí, el potencial tecnològic de Sant Cugat i les sinèrgies de Cerdanyola al voltant de la UAB i el futur sincrotó converteixen el triangle en una de les zones de Catalunya de major projecció econòmica.

La constitució d'aquesta aliança arriba després que a finals de l'any passat el projecte s'endarrerís per les reticències de Rubí sobre 'els enfocaments' i 'els ritmes de treball' del consorci econòmic de l'eix de la B-30. Actualment, la iniciativa té el suport de les tres administracions i dels empresaris de Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder, explica l'objectiu del projecte.

Lluís Recoder

L'objectiu és promoure el nostre territori conjuntament com a valor econòmic. L'impulsem nosaltres, però és un consorci obert.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte de presentació pública del CIT comptarà amb les intervencions dels alcaldes de Sant Cugat, Lluís Recoder; de Cerdanyola, Antoni Morral, i de l'alcaldessa de Rubí, Carme García. També hi participaran el president de l'empresa FICOSA, Josep Maria Pujol; el secretari general d'Indústria i Empresa, Antoni So, i el secretari general d'Economia, Andreu Amoriles.