L'autopista de Sant Cugat a Manresa preveu la meitat d'increment de trànsit que l'any passat


  • Comparteix:

Autema, concessionària de l'autopista Sant Cugat-Terrassa-Manresa, preveu una forta desacceleració del creixement de trànsit en aquesta via per aquest any. Al 2007, la via de pagament que connecta el Vallès amb el Bages va registrar un augment de la intensitat de vehicles d'un 11% mentre que aquest any s'espera que no arribi al 5%

La concessionària, participada per Cintra i Abertis, afirma que la disminució de la intensitat mitjana diària de vehicles serà conseqüència de la recessió econòmica que repercuteix en el consum. Fonts d'Autema expliquen que al 2006 ja van tenir un resultat financer negatiu de gairebé 6 milions d'euros. Aquest llast, sumat a la disminució d'ingressos que es preveu per aquest any, repercutirà negativament en la rendibilitat del negoci. Els ingressos de la companyia provenen dels peatges i de les compensacions del govern pels descomptes aplicats al peatge de les Fonts.

Les previsions de la desacceleració del consum, que segons l'empresa provacarà un dràstic retall en l'increment del trànsit en l'actual exercici, ha fet que els socis d'Autema hagin invertit el mes passat 14 milions per 'complir amb els requisits del contracte' amb l'administració.

L'autopista es va obrir al públic fa 19 anys i té una concessió fins l'any 2036.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.