Compromís de Madrid per defensar la candidatura de Sant Cugat a seu de l'IET


  • Comparteix:

El govern espanyol es compromet a defensar davant de Brussel·les la candidatura de Sant Cugat a l'Institut Europeu de Tecnologia (IET) perquè considera que és la millor opció. En la presentació d'aquest projecte a Madrid, l'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que aquesta candidatura ja no és només la de Sant Cugat, sinó que pertany a Catalunya i a l'Estat espanyol.

Segons Recoder, la candidatura de Sant Cugat és una contribució perquè l'economia de futur es basi en la innovació i el coneixement.

Recoder ha insistit que el projecte ja ha superat l'àmbit de la ciutat i que, per tant, la feina de promoció també recau en el ministeri de Ciència i Innovació.


Lluís Recoder

Ja no és la candidatura de Sant Cugat. Ara els toca fer la feina al ministeri.




Després de les paraules de Recoder, la ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia, ha respost que l'elecció de Sant Cugat com a seu de l'IET és una de les prioritats del seu departament.
.


Cristina Garmendia

Treballarem per fer veure que Sant Cugat és la millor candidatura.




La presentació de la candidatura ha comptat amb la presència de representants del ministeri, la Generalitat, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament. També hi ha hagut presència de membres d'empreses i centres universitaris de Sant Cugat i Catalunya.

Si Sant Cugat assumís la seu de l'institut, seria l'encarregada de gestionar diverses comunitats científiques que es repartirien per tot Europa. Aquestes comunitats treballarien en àmbits com les energies renovables, el canvi climàtic i les noves tecnologies.

A part de Sant Cugat, la candidatura conjunta de Viena i Bratislava, la de la ciutat polonesa de Breslau i l'hongaresa de Budapest també opten a ser seu de l'institut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.