Sant Cugat es queda sense la seu de l'IET

Economia

Publicat el 30/mai/08 per Cristina Martinez

Sant Cugat no serà seu de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET). Tot i que no han pres cap decisió ferma, els 27 ministres de Ciència i Tecnologia de la Unió Europea sí que han acordat que l'organisme vagi a parar a un estat de recent incorporació a la institució que encara no tingui cap seu europea.

Els ministres dels estats membres s'han reunit aquesta nit a Brussel·les per decidir quina seria la ciutat que acolliria la direcció de l'organisme però, després de sis hores, no han aconseguit el consens necessari per acordar la seu.

Tot i això, els estats membres han acordat que l'IET s'ubiqui en un estat de nova incorporació a la Unió que no disposi de cap altra seu europea, fet que descartaria la proposta santcugatenca.

La ministra eslovena d'Innovació, Mojca Monar, ja apuntava aquesta tendència abans de la reunió.

Mojca Monar

Hi ha una decisió del consell del 2003 per donar suport als nous estats membres, hi ha una majoria dels estats que hi donen suport.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Després de les reticències de Polònia a la possibilitat que la seu vagi a parar a Budapest, els ministres han decidit ajornar la decisió a una nova reunió ministerial el 18 de juny i no traslladar la consulta als líders de la UE.