Patronals vallesanes demanen transparència al govern espanyol per les tarifes elèctriques


  • Comparteix:

La Cecot i la Pimec demanen al govern espanyol transparència pel proper augment de les tarifes elèctriques. Aquestes patronals amb delegació a Sant Cugat alerten que la pujada de les tarifes no serà del 5% com assegura l'executiu espanyol sinó que serà d'entre el 20 i el 25%. Les dues organitzacions coincideixen que amb l'augment de preus els consumidors pagaran la manca de producció energètica de l'Estat espanyol.

L'1 de juliol els consumidors d'energia de mitja tensió deixaran d'acollir-se a la tarifa regulada pel govern i s'acolliran al mercat liberalitzat. Aquest canvi suposa per al sector empresarial un augment de prop del 25% sobre el preu actual.

El secretari general de la patronal Cecot, David Garrofer, ha explicat per què augmentaran els preus.

David Garrofer

La solució és complexa ja que hi ha un dèficit tarifari des de fa 10 anys ja que l'exministre Rato va contenir els costos energètics per no augmentar la inflació.


Garrofer també ha parlat de la manca de producció d'energia nuclear a l'Estat espanyol. Per al secretari general de la Cecot això fa que l'energia provingui d'altres països elevant encara més el cost de la producció.

David Garrofer

La parada nuclear té un cost molt gran i fa que Espanya depengui d'altres països. Cal valentia política i no demorar el debat de l'energia.


De la seva banda, la Pimec també ha demanat que l'augment de tarifes s'apliqui l'any 2009 i que es fomenti l'estalvi energètic. La patronal també demana que un cop s'equiparin els costos de producció amb els preus no es torni a generar un dèficit tarifari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.