El retard en la construcció del Quart Cinturó fa perdre 1.000 milions d'euros, segons la Cambra de Barcelona


  • Comparteix:

El retard en la construcció del Quart Cinturó, que ha d'unir els dos Vallès amb el Baix Llobregat i el Penedès, ha fet perdre 1.000 milions d'euros a l'economia catalana. Així ho assegura un estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el que insta al Ministeri de Foment a accelerar la tramitació i l'execució d'aquesta 'vital infraestructura'.

L'estudi de la Cambra de Comerç de Barcelona conclou que la via implica una producció econòmica addicional d'entre 1.000 i 3.000 milions d'euros. D'aquests, entre el 60% i el 70% es quedaria a Catalunya i la resta repercutiria en el conjunt de l'Estat espanyol.

A més, segons l'entitat cameral, la infraestructura permetrà disminuir la pressió de trànsit sobre la B-30 i donaria servei a un parc empresarial de més de 20.000 empreses i 90.000 treballadors. D'aquesta manera, la Cambra se suma a la postura de l'Ajuntament que juntament amb els consistoris de Rubí i Cerdanyola va signar un document denunciant el retard i demanat l'execució immediata d'aquesta via.

L'autovia orbital servirà per unir la localitat d'Abrera amb Mataró a través de Terrassa i Granollers, connectant així la nostra comarca i el Vallès Oriental amb el Baix Llobregat i el Maresme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.