L'empresariat vallesà reclama urgentment la prolongació de la L-7 de FGC amb estació a Sant Cugat


  • Comparteix:

Les Cambres de Comerç de Terrassa i Sabadell, juntament amb les patronals Cecot i el Consell Intersectorial d'Empresaris de Sabadell i Comarca (CIESC) demanen a la Generalitat la màxima celeritat en la construcció de la prolongació de la línia d'avinguda Tibidabo fins a Sant Cugat. Aquesta reclamació, que l'empresariat de la comarca considera prioritària, se suma a la petició d'altres infraestructures pel Vallès Occidental que han agrupat en un informe. Segons l'empresariat, el document arriba per fer 'pressió' a les administracions en un moment clau com a mesura per fer front a la crisi econòmica i aprofitant el debat sobre finançament.

Les quatre institucions han presentant aquest dilluns un document al qual reclamen la construcció 'urgent' de dotze infraestructures necessàries pel Vallès Occidental. Segons l'empresariat, la millora de la B-30, la construcció de l'Interpolar Sud, fer gratuït el peatge de la C-16 i construir un eix ferroviari potent són construccions prioritaries.

En aquest sentit, una de les prioritats més urgents és la prolongació de la línia dels FGC d'avinguda Tibidabo fins a Sant Cugat. Ho explica el president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí.

Marià Galí

L'actual línia dels ferrocarrils està colapsada. S'ha de pensar en un desdoblament.


La reclamació també inclou la construcció del Túnel d'Horta Ferroviari fins a Cerdanyola amb una parada que connecti amb la zona del Creapolis de la nostra ciutat.

Segons les dues cambres de comerç i les patronals vallesanes, la reclamació arriba en un moment 'clau'. El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, explica per què és un bon moment.

Antoni Abad

Les infraestructures pendents estan parades i ens convé accelerar-ho. A més, l'obra pública és un gran incentivador.


Els empresaris també han alertat que en cas de no agilitzar la construcció d'aquestes infraestructures, la comarca patirà un colapse i l'economia de la zona es veurà molt resentida.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Estic totalment d'acord amb la perllongació de la Línia L-7, ja que, potser ara no, però en poc més de 5 anys, quan s'ocupin tots els nous barris, les línies del Vallès estaran saturades. Tota la gent de la zona del Monestir i de la zona del Centre Cultural podria agafar aquesta línia. A més no podem oblidar-nos que tot l'alumnat d'ESADE arribarà el proper any... Més raons per dur a terme aquesta iniciativa.

Pere. Enviat el 23/set/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.