L'autor de l'article 'La crisi ninja', proper ponent del Santcugatribuna


  • Comparteix:

L'exprofessor d'IESE Leopoldo Abadia serà el proper ponent del fòrum empresarial Santcugatribuna. Abadia s'ha fet famós per haver publicat 'La crisi ninja', un article que ha tingut un gran ressò per explicar la crisi de les 'subprime' dels Estats Units de forma entenedora. El fòrum empresarial tindrà lloc el darrer divendres d'aquest mes.

Fa tres anys, Abadia va publicar a la xarxa un diccionari de conceptes econòmics per a no entesos en la matèria. A principis d'any, l'autor va dedicar una de les seves entrades a la crisi de les 'subprime' dels Estats Units. L'article, que explicava didàcticament l'origen dels problemes immobiliàries al país nord-americà, va convertir-se en tema de debat a fòrums de la xarxa.

La peça també va començar a circular per correu electrònic, fet que va disparar-ne la popularitat. Des d'aleshores, el seu blog ha superat les 150.000 visites.

Abadia ha batejat la situació dels Estats Units com 'la crisi ninja'. La paraula 'ninja' es refereix a les persones que estan 'sense feina, sense diners, sense propietats', un dels col·lectius als quals s'ha concedit part de les hipoteques que ara han desencadenat la crisi.

El tinent d'alcalde d'Economia i Organització, Jordi Joly, considera que l'aportació de Leopoldo Abadia pot ser molt interessant pel Santugatribuna.

Jordi Joly

Té la capacitat d'explicar amb claredat què passa amb els mercats financers.




Una editorial ha encarregat a Abadia que escrigui un llibre sobre economia.

La ponència d'Abadia tindrà lloc el darrer divendres d'aquest mes al Qgat Hotel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.