Sant Cugat comptarà amb un viver d'empreses público-privat


Temes relacionats

L'Ajuntament ofereix formació i assessorament per fer front a la crisi econòmica i al creixement de l'atur ( 8/set/08)

Sant Cugat no patirà tant la crisi, segons l'alcalde i la Cambra de Terrassa ( 6/set/08)

Recoder confirma que la crisi econòmica afecta tots els sectors de la ciutat (10/ago/08)

La crisi del sector immobiliari es fa notar a Sant Cugat (21/set/07)


  • Comparteix:

La Cambra de Comerç de Terrassa, Trade Center i l'Associació Empresarial de Sant Cugat posaran en marxa un viver d'empreses público-privat a la ciutat. Aquesta és una de les mesures que es tiraran endavant fruit dels acords de la reunió entre l'Ajuntament i els agents socioeconòmics de la ciutat per paliar els efectes de la crisi. El consistori també facilitarà l'accés de Creàpolis al viver i finançarà part dels projectes de creixement dels emprenedors.

La ronda de converses del consistori amb els agents socioeconòmics del Vallès s'ha traduït en un seguit de mesures que l'Ajuntament intentarà dur a terme per combatre la situació de crisi econòmica. El consistori s'ha compromès a promoure canals d'informació 'realistes i amb una actitud positiva per superar el cicle'.

Per fer de contrapès a la situació econòmica, l'Ajuntament promourà les activitats emprenedores, tal com explica el tinent d'alcalde d'Economia i Organització, Jordi Joly.


Jordi Joly

Buscarem un acord a tres bandes per posar en marxa un viver d'empreses público-privat.




Convertir Sant Cugat en una ciutat d'inversions, insistir en les campanyes de comerç local i millorar la formació dels comerciants també són objectius que s'ha marcat l'administració local. A més, també s'intentarà impulsar convenis amb entitats bancàries que facilitin l'accés a crèdit per a la creació o creixement d'empreses.

En aquest sentit, Joly ha explicat que el consistori ja ha signat un conveni amb Caja Navarro per disposar de línies de crèdit per a projectes empresarials sense necessitat d'un aval addicional. Per simplificar els tràmits administratius per a la creació d'empreses, l'Ajuntament posarà en funcionament l'Oficina d'Atenció a l'Empresa com una subdivisió de l'Oficina d'Atenció Ciutadana.

Tot i això, Joly ha explicat que les mesures de l'Ajuntament no passen per la congelació de sous.


Jordi Joly

Les nostres mesures no passen per congelar sous o bonificacions, volem anar més enllà, no volem traslladar la crisi a la fiscalitat.




En l'àmbit de la formació, el consistori vol col·laborar amb el departament d'Educació i posarà en marxa una mesa per a la Formació Professional.

Els agents que han participat de la ronda de converses han explicat que els sectors més afectats per la crisi són el de la construcció, l'automòbil i la restauració. També han reconegut el millor posicionament de Sant Cugat enfront la crisi respecte altres municipis. A més, han valorat positivament el paper del fòrum Santcugatribuna i s'han mostrat interessats pel projecte de l'Institut Europeu de Tecnologia (IET) Junior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.