Banc Sabadell, entre els més potents d'Europa


Temes relacionats

Banc Sabadell, líder de la banca espanyola en qualitat de servei per sisè any consecutiu (23/set/08)

Banc Sabadell formalitza l'aliança amb Zurich per al seu negoci assegurador (19/set/08)

Banc Sabadell, líder en qualitat de servei segons el Banc d'Espanya (29/jul/08)


  • Comparteix:

Diversos estudis independents situen el Banc Sabadell, amb seu a Sant Cugat, entre els més sòlids d'Europa. Així, mentre que les entitats bancàries tenen un dèficit mitjà del 23%, el Banc Sabadell no només no té dèficit, sinó que té un superàvit del 10%. A més, els seus índexs de morositat se situen per sota de la mitjana tant estatal com europea.

Banc Sabadell afronta la crisi financera molt ben posicionat. El seu 10% de superàvit, que puja al 17% si es tenen en compte les recents operacions de compravenda amb el grup assegurador Zurich, el situen en el 'top ten' dels bancs europeus pel que fa a solvència.

Així, i tenint en compte la seva liquiditat, situada actualment al voltant dels 5.000 milions d'euros, estudis com el de Merrill Lynch col·loquen Banc Sabadell en el cinquè lloc de la banca europea.

Aquesta fortalesa pot fer que, tal com ha expressat recentment el seu president, Josep Oliu, el banc compri altres entitats en un futur pròxim, ja que la crisi fa preveure que en poc temps hi pugui haver molts processos de concentració empresarial.

D'altra banda, Banc Sabadell ha descartat aquest dilluns tirar endavant la inversió que havia previst fer al banc italià UniCredit, per la mala situació que des de fa mesos pateix aquesta entitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.