La crisi no farà apujar els impostos municipals del 2009


Temes relacionats

L'Ajuntament no augmentarà l'Impost sobre Béns i Immobles del 2009 ( 3/oct/08)

Les JERC demanen un 'carnet jove cultural' per a la ciutat ( 1/oct/08)

ERC demana introduir la zona verda d'aparcament al centre per beneficiar els residents (29/set/08)


  • Comparteix:

Joly, Recasens, Recoder i Grangé durant la presentació de l'acord

Joly, Recasens, Recoder i Grangé durant la presentació de l'acord

La crisi no afectarà la pressió fiscal al municipi. Ho han assegurat CiU i ERC en la presentació de l'acord al qual han arribat sobre les ordenances fiscals per a l'any que ve. Més enllà de l'increment del 4,6% de totes les tarifes a causa de l'augment de l'IPC, no s'incrementa cap impost, i fins i tot es creen noves bonificacions en l'IBI, com és el cas dels pisos de protecció oficial de lloguer per a joves i la gent gran, que consistirà en una bonificació del 50%.

CiU i ERC han presentat aquest divendres l'acord al qual han arribat pel que fa a les ordenances fiscals del 2009. Tot i que per culpa de la crisi l'Ajuntament preveu que els ingressos no continuaran augmentant amb el ritme que ho feien fins ara, l'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que aquesta situació no suposarà un increment dels impostos.

Lluís Recoder

La previsió de menys ingressos que la crisi ens fa preveure de cap manera hem volgut traslladar-la a la ciutadania.


Recoder també ha explicat que el fet que s'hagin pactat les ordenances amb ERC, un fet que no és necessari a causa de la majoria absoluta de CiU, respon a una voluntat política i a l'intent d'arribar a consensos amb els altres partits.

Des d'ERC, el seu portaveu, Raül Grangé, ha explicat que el pacte ha suposat renúncies per part dels dos partits, però que l'acord assolit és molt satisfactori.

Raül Grangé

La ciutadania vol enteniment entre els responsables de dur a terme les polítiques de benestar. Creiem que l'acord al qual hem arribat és molt positiu per a la ciutadania.


Entre les novetats de les ordenances de l'any que ve, hi ha dues bonificacions noves. La primera és una bonificació del 95% de la quota de l'impost de béns rústics de les cooperatives agràries i d'explotació de la terra. La segona és una bonificació del 50% en l'IBI per als habitatges de protecció oficial de lloguer per a joves i gent gran.

Pel que fa a la bonificació per a les famílies nombroses, s'incrementa d'un 35% a un 40%. A més, els dos grups que han acordat les ordenances es comprometen a demanar formalment als grups parlamentaris del congrés dels diputats espanyol que s'ampliïn els criteris de família nombrosa i que es tinguin en compte altres tipus d'unitats de convivència.

D'altra banda, també es duran a terme mesures impulsades des d'ERC com la subvenció del 50% de l'IBI a les vídues, vidus i pensionistes, així com la creació d'un Carnet Jove de Sant Cugat. Finalment, també s'estudiarà la creació d'una àrea verda d'aparcament.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quines penques de titular! La notícia diu "Més enllà de l'increment del 4,6% de totes les tarifes a causa de l'augment de l'IPC, no s'incrementa cap impost"

octavi. Enviat el 20/oct/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.