Els beneficis de Pfizer pugen en el que portem d'any un 45%

Economia

Publicat el 23/oct/08 per Redacció

La internacional farmacèutica Pfizer, amb planta a Sant Cugat, ha vist créixer els seus beneficis un 45% en el que portem d'any. Aquests resultats es deuen, en gran part, a l'acomiadament de 10.000 treballadors que l'empresa va dur a terme l'any passat, així com al tancament de gairebé la meitat de les seves fàbriques.

Durant els primers nou mesos del 2007, Pfizer va obtenir uns beneficis de més 4.000 milions d'euros, mentre que en el que porta d'any ja són de gairebé 6.000 milions, el que representa un increment del 45%. Si es tenen en compte els últims tres mesos, aquest creixement arriba al 300%.

Els bons resultats de Pfizer tenen diverses causes. En primer lloc, la reducció de plantilla i d'instal·lacions que l'empresa va dur a terme l'any passat. En segon lloc, el manteniment de les vendes a nivell internacional, gràcies a productes com la Viagra i la debilitat del dòlar. I en tercer lloc, que l'any passat l'empresa va perdre 1.600 milions d'euros per abandonar la venda de l'insulina inhalable Exubera, un producte que es va vendre molt menys de l'esperat.

En un any, les accions de l'empresa han passat de cotitzar-se a 60 cèntims d'euro a 90 cèntims per títol.