El comitè d'empresa de Delphi confia pactar amb la direcció per evitar l'ERO i descarta mobilitzacions


Temes relacionats

Delphi vol suspendre durant 23 dies a 800 treballadors per la manca de demanda ( 1/nov/08)

La consellera de Treball, Mar Serna, no considera preocupant la situació de Delphi ( 5/set/08)

Els treballadors de Delphi aturen les protestes després d'arribar a un acord (16/mai/08)

Delphi i treballadors acosten posicions (14/mai/08)

Els treballadors i la junta de Dephi no arriben a cap acord (13/mai/08)

El comitè d'empresa de Delphi dóna per trencades les negociacions pel nou conveni laboral ( 9/mai/08)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la protesta de Delphi a l'antic Ajuntament

Imatge d'arxiu de la protesta de Delphi a l'antic Ajuntament

El comitè d'empresa de Delphi rebutja l'expedient de regulació temporal presentat per la direcció i espera acordar amb la companyia altres mesures de flexibilització per evitar acomiadaments. El president del comitè, José Antonio Morán, ha explicat a Cugat.cat que els treballadors comprenen que la companyia ha de reduir l'activitat per fer front a la conjuntura, però ha reclamat diàleg per acordar les solucions.

L'expedient presentat per la multinacional nord-americana Delphi proposa suspendre durant 23 dies a 800 treballadors de la planta santcugatenca. La mesura respon, segons la direcció, a la davallada de la demanda de les principals empreses automobilístiques per a les quals treballa Delphi.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha explicat a Cugat.cat que tot i que entenen que l'empresa ha de tancar alguns dies per reduir la producció, confien que l'ERO presentat per Delphi no tirarà endavant.

José Antonio Morán

El que esperem és que aquest expedient només sigui una mesura de pressió de l'empresa. Hi ha un problema real però hi ha mesures per no tirar endavant aquest ERO.


El comitè d'empresa rebutja l'oferta de l'empresa que contempla la compensació dels 23 dies en règim d'1 per 1 sense que això alteri les prestacions econòmiques dels treballadors, que el període de recuperació sigui durant el 2009 i el 2010 i que s'admetin totes les fórmules possibles de recuperació.

D'altra banda, Morán ha explicat que no tenen previst fer cap mobilització de protesta. Segons el president del comitè d'empresa, hi ha una solució 'factible i negociable' per evitar el conflicte.

José Antonio Morán

No plantegem cap mobilització perquè creiem que en una taula de negociació podem resoldre el problema sense fer pressió social. Creiem que hi ha una solució factible i negociable.


La planta de Sant Cugat compta amb 1.100 treballadors, dels quals 160 són temporals. El setembre passat, l'empresa nord-americana ja va reduir la seva producció un 5,9%.

La seu de Delphi a la ciutat es dedica a la producció de bombes d'injecció per marques com Renault i Mercedes, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.