La direcció de Delphi volia acomiadar eventuals per fer front a la davallada de producció


  • Comparteix:

Pancarta ubicada a la planta santcugatenca

Pancarta ubicada a la planta santcugatenca

La direcció de Delphi pretenia acomiadar treballadors eventuals de la planta santcugatenca per fer front a la davallada de producció. Segons la direcció, la negativa del comitè d'empresa a acceptar aquesta mesura ha forçat la presentació de l'expedient de regulació temporal (ERO).

La companyia nord-americana planteja, ara, compensar els 23 dies que s'ha de deixar de produir en règim d'1 per 1 sense que això alteri les prestacions econòmiques dels treballadors. Delphi planteja que el període de recuperació de les hores no treballades es faci al llarg dels propers dos anys.

El comitè d'empresa ha rebutjat l'oferta perquè considera que a la companyia li surt 'de franc' i que la recuperació de dia per dia no és acceptable. Segons els representants sindicals, no hi ha garantia de què no es trobin en la mateixa situació al setembre de l'any que ve i demanen a la companyia mesures permanents, com ara prejubilacions.

La direcció de Delphi explica que la reducció de producció generarà unes pèrdues importants a la planta, tot i que no les ha quantificat públicament. A més, adverteix que la situació financera de l'empresa després de quatre anys de pèrdues continuades no permet més increments de costos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.