Delphi reconeix pèrdues de 40 milions en quatre anys, però manté l'aposta 'estratègica' per Sant Cugat

Pancarta d'una antiga vaga a la planta de Delphi

Economia

Publicat el 4/nov/08 per Josep Gimeno

La planta de Delphi a Sant Cugat arrossega prop de 40 milions d'euros de pèrdues. Malgrat aquesta xifra, la direcció local assegura que la companyia mantindrà l'aposta per Sant Cugat i que continuarà invertint-hi recursos. Aquest és el missatge que llencen els responsables de la planta després d'anunciar-se l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectaria 851 treballadors, un 72% de la plantilla, durant 23 dies.

Segons la direcció de Sant Cugat, en els darrers tres anys la planta ha registrat prop de 30 milions de pèrdues. A aquesta xifra s'hi acumularien a finals d'any uns 10 milions d'euros corresponents a aquest exercici.

El director de Recursos Humans de la planta, Rogelio Oficialdegui, ha confirmat aquestes xifres a Cugat.cat.

Rogelio Oficialdegui

L'any passat passat i l'anterior, vam perdre 13 milions cadascun. Aquest any en podríem arribar a perdre més de 10.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons la direcció, l'ERO presentat recentment a Sant Cugat es deu a una reducció de vendes d'un 60% en els darrers mesos causada per la crisi. En aquest sentit, Oficialdegui assegura que es tracta d'una 'crisi conjuntural' i remarca que la planta tornarà a la normalitat en el segon semestre del 2009, quan començarà a fabricar noves versions de bombes d'injecció.

El director de Recursos Humans destaca que la direcció mundial de Delphi mantindrà la planta de Sant Cugat, malgrat l'ERO i les pèrdues econòmiques dels darrers anys.

Rogelio Oficialdegui

La direcció de Delphi aposta estratègicament per Sant Cugat. Assumeix que, per tenir un producte de qualitat, cal assumir pèrdues.

Your browser doesn’t support HTML5 audio










Segons Oficialdegui, la direcció mundial de la companyia mantindrà les inversions a la planta de Sant Cugat.