L'Ajuntament busca inversors als Estats Units per finançar projectes locals d'innovació


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha establert contactes amb empreses de capital risc nord-americanes perquè inverteixin en projectes innovadors nascuts a Sant Cugat. L'alcalde, Lluís Recoder, confia que aquesta aposta per la innovació servirà per mantenir viva l'economia de la ciutat en temps de crisi.

De les 31 reunions que la delegació santcugatenca va mantenir la setmana passada amb agents polítics, econòmics i culturals de Nova York i Boston, Recoder ha destacat els contactes fets amb empreses de capital de risc.

Escoltem Recoder.

Lluís Recoder

Són empreses que recullen diners de diferents inversors i ho inverteixen conjuntament a projectes que consideren innovadors.


Una d'aquestes empreses que està interessada a invertir en projectes catalans és Generation Investmen d'Al Gore. Segons Recoder s'està treballant en ferm perquè aquesta empresa dedicada a les tecnologies netes i les noves energies pugui invertir en projectes sostenibles de l'Escola Tècnica d'Arquitectura del Vallès (ETSAV) ubicada a la nostra ciutat.

Recoder ha afegit que amb el món universitari s'han fet grans passos. En aquest sentit, ha explicat que estan en converses amb el Massachussets Institute of Techonoly i amb la Universitat de Harvard perquè estudiants santcugatencs tinguin més facilitats a l'hora d'anar estudiar allà.

Recoder assegura que alguns dels contactes establerts com l'East River Science Parc de Nova York o el MIT Science and Techonlogy Initiatives de Boston ja han respost, mostrant-se interessats en col·laborar i en la possibilitat d'invertir aquí.

En aquest sentit, i per enfortir aquestes relacions, l'alcalde aposta per establir un contacte permanent entre Boston i Sant Cugat.

Lluís Recoder

Hem ofert a l'Ajuntament de Boston que hi hagi una persona d'aquí permanentment allà, i que hi hagi una persona d'allà permanentment aquí.


Recordem que la setmana passada l'alcalde i la delegació santcugatenca va mantenir reunions, entre altres, amb representants de l'Ajuntament de Nova York, amb el fons d'inversió mediambiental presidit per Al Gore, amb l'alcalde de Boston, Thomas Merino, i amb representants de la Universitat de Harvard i del Massachussets Institute of Technology (MIT).



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.