La vaga de treballadors obliga a Correus a retardar el trasllat a la nova planta de Sant Cugat


  • Comparteix:

La vaga que realitzen els treballadors de Correus de Barcelona ha retardat l'inici del trasllat a la planta de Sant Cugat. Els sindicats convocants han advertit que l'automatització del nou centre comportarà la reducció de la plantilla. Per contra, Correus ha deixat clar que cap treballador perdrà el seu lloc de feina.

Després d'onze dies de vaga, CGT i SIPCTE han reclamat a Correus que mogui fitxa d'una vegada. Amb aquesta proposta, els sindicats demanen la convocatòria immediata del comitè de vaga i que la direcció accepti les reivindicacions dels treballadors afectats.

Aquestes reivindicacions demanen que Correus no obligui ningú a fer el trasllat, a assumir les despeses de transport i a garantir el lloc de feina, pels 300 treballadors que no estan destinats a la nova planta. De moment, les negociacions han impedit que el trasllat a la nova planta hagi començat avui, cosa que han aplaudit els sindicats. Tot i així, el portaveu de SIPCTE, Alejandro Bagán, ha advertit que l'automatització del centre comportarà acomiadaments:

Alejandro Bagán

L'automatització del nou centre comportarà la reducció de plantilla


En una postura totalment contrària es troba Correus. El seu responsable de comunicació, Vicenç Ibañez, ha remarcat que l'empresa fa temps que va assolir les demandes que reivindiquen els treballadors, com la voluntarietat del trasllat i el manteniment del lloc de feina. Ibañez ha afirmat que els sindicats han convocat la vaga per monopolitzar les eleccions que celebren a l'abril:

Vicenç Ibañez

La resolució del conflicte arribarà quan els treballadors s'adonin que han rebut molta desinformació


Ibañez també ha dit que el trasllat començarà aquest mes i que es farà de forma gradual fins el mes de setembre. Per la seva banda, els treballadors continuen demà la vaga i ho fan amb una manifestació a 2/4 de 12 a Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.