El Quart Cinturó i l'eix ferroviari del Vallès són les infraestructures més necessàries a la comarca, segons els empresaris

Autopista de l'àrea d'influència de Sant Cugat

Economia

Publicat el 13/nov/08 per Núria Juanico

El Quart Cinturó, el túnel viari d'Horta i la línia orbital ferroviària són les infraestructures prioritàries per a la comarca, segons les patronals Cecot i CIESC, i la Cambra de Comerç de Terrassa i Sabadell. Les entitats han entregat aquest dijous un informe al conseller Joaquim Nadal on s'exposen les necessitats més immediates per a l'execució de les infraestructures de comunicació. Entre les sol·licituds, també destaca una millora de la senyalització, dels accessos a Rubí des de Sant Cugat i de l'Estació dels Ferrocarrils de la Generalitat.

El document vol establir un ordre de necessitats més immediates per a l'execució de les infraestructures de comunicació previstes a la xarxa viària, la xarxa ferroviària i el sistema aeroportuari.

Les entitats han destacat la necessitat de construir el Quart Cinturó, de millorar la C-58, d'eliminar el peatge de la C-16 i de crear l'eix ferroviari del Vallès. En la dimensió local, els empresaris han expressat la necessitat de connectar en tren Terrassa i Sabadell i millorar la senyalització en les vies més deteriorades, la N-150 entre Sabadell i Terrassa, els accessos des de Sant Cugat a Rubí i l'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC).