L'ERO de Delphi es discuteix avui al departament de Treball


Temes relacionats

L'alcalde, convençut que Delphi continuarà a Sant Cugat després de trobar-se amb el comitè d'empresa (12/nov/08)

Recoder, confiat pel futur de Delphi a Sant Cugat ( 8/nov/08)

Delphi reconeix pèrdues de 40 milions en quatre anys, però manté l'aposta 'estratègica' per Sant Cugat ( 4/nov/08)

El comitè d'empresa demana a la direcció de Delphi que busqui alternatives a l'ERO ( 4/nov/08)

El comitè d'empresa de Delphi confia pactar amb la direcció per evitar l'ERO i descarta mobilitzacions ( 3/nov/08)

La direcció de Delphi volia acomiadar eventuals per fer front a la davallada de producció ( 3/nov/08)

La Cecot veu 'lamentable' l'ERO presentat per Delphi ( 3/nov/08)

Delphi vol suspendre durant 23 dies a 800 treballadors per la manca de demanda ( 1/nov/08)


  • Comparteix:

Anterior manifestació de Delphi a Barcelona

Anterior manifestació de Delphi a Barcelona

Els directius i el comitè d'empresa de Delphi mantenen avui una nova reunió a la seu del departament de Treball de la Generalitat per negociar l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afecta part de la plantilla. Segons el comitè d'empresa, la principal diferència, ara mateix, es troba en el número d'hores que els treballadors hauran de recuperar després de l'aplicació de l'ERO. La direcció, de la seva banda, assegura que no pot millorar l'oferta i que ja ha presentat tota la documentació legal necessària per l'ERO.

El departament de Treball de la Generalitat acull avui la segona de les reunions entre la direcció i els representants dels treballadors de Delphi. A la primera, la Generalitat es va limitar a requerir més documentació, i ara s'espera que es facin les veritables negociacions.

Segons ha explicat a Cugat.cat el president del comitè d'empresa de Delphi, José Antonio Morán, la principal discrepància que hi ha ara mateix és sobre les hores que els treballadors hauran de fer per recuperar el temps que deixaran de treballar però que seguiran cobrant.

José Antonio Morán

L'empresa vol que recuperem la totalitat dels dies. Nosaltres creiem que la crisi l'hem de superar entre tots i tots hi hem d'aportar.



De la seva banda, el director de Recursos Humans de Delphi, Rogelio Oficialdegui, assegura que la direcció ja ha explicat al comitè d'empresa les contínues caigudes de comandes que tenen i les limitacions per presentar una nova oferta.

Rogelio Oficialdegui

L'oferta que fem és perfectament correcta i és l'única que podem fer. Hem entregat molta més documentació legal de la necessària. Esperem que l'inspector vegi que hi ha suficient material per acreditar la situació.





L'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per Delphi preveu la suspensió temporal de 851 treballadors durant 23 dies. L'objectiu és reduir els costos de producció, una producció que l'empresa ha de reduir per fer front a la caiguda de la demanda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.