Cau per primera vegada el preu per metre quadrat dels pisos nous a Sant Cugat


Temes relacionats

El preu del lloguer de segona mà cau a Sant Cugat per primer cop en l'últim any i mig (14/oct/08)

Sant Cugat, segona ciutat amb la vivenda usada més cara de Barcelona, malgrat la crisi (24/set/08)

El preu dels pisos puja un 3,8%, segons les últimes dades del govern espanyol (14/ago/08)

El preu dels pisos de Sant Cugat baixa més d'un 10% en un any, segons un estudi de Fotocasa ( 5/ago/08)

Baixa el preu dels pisos nous a la ciutat, tot i que menys que la mitjana catalana ( 1/jul/08)

Baixen els preus dels habitatges a Sant Cugat (30/abr/08)


  • Comparteix:

Vista aèria de Sant Cugat

Vista aèria de Sant Cugat

El preu per metre quadrat dels pisos nous a Sant Cugat ha caigut en el primer semestre de l'any un 5% respecte el mateix període de l'any anterior. És el primer descens dels habitatges d'obra nova a la nostra ciutat en els últims anys. Les dades es desprenen d'un estudi de l'Associació de Promotors de Barcelona, que constata una baixada generalitzada de preus a la demarcació de Barcelona.

Aquests sis primers mesos de l'any el preu del metre quadrat útil a Sant Cugat ha caigut per primer cop en els últims anys. Entre el primer semestre del 2006 i del 2007, el preu per metre quadrat encara va pujar més d'un 4%. Un any més tard, en canvi, els preus han caigut més del 5%, tal com recull un estudi de l'Associació de Promotors de Barcelona.

L'informe xifra actualment en 6.000 euros el preu del metre quadrat útil dels habitatges nous a la nostra ciutat. El preu mitjà d'una vivenda nova s'aproxima als 467.000, un 12,4% menys que el mateix període de l'any passat. Aquest descens multiplica per sis la caiguda que va patir el preu mitjà en el mateix període un any enrere.

La baixada en el preu del metre quadrat a la demarcació ha estat generalitzada i accentuada sobretot a Terrassa, amb un 15%, i a Barcelona, amb un 8%. En aquests casos també són els primers descensos dels últims anys, ja que un any abans, la pujada del preu per metre quadrat dels habitatges nous a la capital havia estat del 6% i a la ciutat vallesana de més del 7%.

Pel que fa a altres municipis propers, els preus a Cerdanyola s'han estabilitzat amb una pujada del 0,8%, quan un any abans l'augment era de deu vegades més.

A Rubí, el preu del metre quadrat útil ha patit una caiguda com la de la nostra ciutat, tot i que fa un any el descens encara era més accentuat i passava del 7%. Sabadell és l'excepció, ja que el preu del metre ha augmentat fins un 4%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.