Els treballadors de Delphi es concentren en contra de l'ERO

Economia

Publicat el 20/nov/08 per Oriol Sumsi

Un centenar de treballadors de Delphi s'han concentrat aquest dijous al migdia davant la planta de l'empresa a Sant Cugat. Es tracta de la primera mobilització després del trencament de les negociacions entre la direcció i el comitè d'empresa fruit de la reunió que van mantenir al Departament de Treball de la Generalitat. Els treballadors han convocat per la setmana vinent una altra concentració i una manifestació pels carrers de la ciutat.

Els xiulets i les botzines s'han fet sentir aquest dijous a les portes de la fàbrica de Delphi. Les reivindicacions dels treballadors han quedat clares amb la pancarta que han desplegat: 'No a l'ERO, sí a la negociació'.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha explicat a Cugat.cat la seva principal reivindicació.

José Antonio Morán

La nostra petició és aturar la producció el menor de dies possible, i que aquests dies no es recuperin en la seva totalitat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els treballadors, però, descarten fer vaga més enllà d'aturades puntuals.

José Antonio Morán

Farem una aturada parcial el dia de la manifestació, però no tindria sentit pressionar amb una vaga, perquè beneficiaria a l'empresa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



José Antonio Morán ha instat també a la Generalitat a no acceptar l'ERO, argumentant que Delphi és una de les moltes empreses que estan aprofitant la crisi econòmica per acomiadar treballadors.

Dilluns que ve la direcció i el comitè d'empresa estan convocats a una nova reunió al Departament de Treball.