L'economia del Vallès frena el seu creixement al 2007 més de mig punt


  • Comparteix:

Imatge de l'anuari de Caixa Catalunya

Imatge de l'anuari de Caixa Catalunya

L'economia del Vallès Occidental ha crescut l'any passat prop d'un 3,2%, mentre que un any enrere el creixement arribava gairebé al 4%. Les dades es desprenen de l'anuari econòmic comarcal de Caixa Catalunya elaborat conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'informe també detalla que l'economia de la nostra comarca continua creixent per sota de la mitjana catalana.

El Producte Interior Brut (PIB) del Vallès Occidental ha crescut un 3,21% al llarg del 2007 davant del 3,96% del 2006. La davallada en el sector de la construcció ha estat evident ja que l'any passat va créixer poc més de la meitat que fa dos anys. Pel que fa el sector serveis, ha crescut un punt percentual menys que al 2006 per la caiguda de les activitats immobiliàries i serveis empresarials.

L'anuari explica que el 'to d'avanç moderat' de la comarca 'és el reflex de l'alentiment generalitzat en tots els sectors d'activitat' menys la indústria, que accelera el creixement amb mig punt percentual més que l'any 2006.

El sector primari, de la seva banda, ha tingut un creixement negatiu de més del 4%, davant el poc més del 0,1% que va tenir un any abans.

El creixement acumulat de la comarca entre el 2000 i el 2007 es troba un punt per sota de la mitjana catalana. Precisament, l'economia del Vallès va tocar sostre el 2006, l'únic any que ha crescut per sobre de la catalana dels últims quatre exercicis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.