Manifestació dels treballadors de Delphi contra l'ERO


Temes relacionats

Continuen les mobilitzacions dels treballadors de Delphi (25/nov/08)

Els treballadors de Delphi es concentren en contra de l'ERO (20/nov/08)

Trencades les negociacions entre sindicats i direcció per l'ERO de Delphi (17/nov/08)

Lluís Recoder: 'Espero que s'arribi a un acord pel bé de la planta de Delphi a Sant Cugat' (17/nov/08)

Delphi reconeix pèrdues de 40 milions en quatre anys, però manté l'aposta 'estratègica' per Sant Cugat ( 4/nov/08)

Delphi vol suspendre durant 23 dies a 800 treballadors per la manca de demanda ( 1/nov/08)


  • Comparteix:

Més d'un miler de treballadors de Delphi s'han manifestat aquest dijous pels carrers de Sant Cugat. La marxa ha acabat davant de l'ajuntament, on el comitè d'empresa s'ha reunit amb representants de l'equip de govern per traslladar-los la seva preocupació per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que està tramitant la Generalitat i la possible deslocalització de la planta a Romania.

Gairebé tota la plantilla ha participat a la manifestació, a la qual s'han sumat alguns treballadors d'altres empreses i familiars dels treballadors que veuen en perill la seva feina.

La marxa ha sortit de les portes de l'empresa a dos quarts de dues i ha recorregut l'avinguda de Cerdanyola, el carrer de la Creu, el carrer de Santiago Rusiñol, el carrec Xerric i la rambla del Celler fins a la plaça de la Vila.

A l'ajuntament, el comitè d'empresa s'ha reunit amb representants de l'equip de govern, amb qui han mantingut un intercanvi d'impressions sobre el conflicte.

El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, explica com ha anat la trobada.

José Antonio Morán

Els responsables de l'Ajuntament s'han posat a la nostra disposició per fer mediar entre els treballadors i la direcció de Delphi.


El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha admès que l'Ajuntament no té poder per canviar la situació, i que l'únic que pot fer és instar la Generalitat perquè estudiï bé l'ERO i mediar entre la direcció de Delphi i el comitè d'empresa perquè acordin una sortida al conflicte el menys traumàtica possible.

Jordi Joly

Instem el departament de Treball a que vetlli pels treballadors, i a la direcció de l'empresa que no s'aprofiti de la situació.


L'únic partit que ha seguit la marxa ha estat ICV, representat per l'eurodiputat Raül Romeva i el portaveu local, Xavier Boix.

Boix ha mostrat la seva preocupació perquè Delphi es deslocalitzi a Romania, i ha advertit a l'empresa que l'Ajuntament no permetrà que faci negoci amb els terrenys de la planta.

Xavier Boix

Hem de dir molt clar des de l'Ajuntament que mai es requalificaran els terrenys de Delphi. Que no esperin anar-se'n i fer el negoci del segle.


El departament de Treball de la Generalitat ha de decidir en els propers dies si accepta l'ERO presentat per la direcció de Delphi. L'ERO afectaria uns 800 treballadors durant 23 dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.