Estudien construir a Sant Cugat un barri que no generi emissions de CO2


  • Comparteix:

Moment de la signatura del conveni

Moment de la signatura del conveni

Sant Cugat podria convertir-se en la primera ciutat de l'Estat espanyol amb un barri residencial que no generi emissions de CO2. Aquest és l'objectiu que preveuen Promusa, Acciona i l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya amb el conveni que han signat aquest dimecres a l'Ajuntament. El Massachusetts Institute of Technology (MIT) col·laborarà en el projecte desenvolupant sistemes de domòtica avançada. El barri se situaria a la zona de l'Hospital General de Catalunya (HGC).

En els propers tres mesos, Promusa decidirà la viabilitat econòmica dels treballs. El projecte es basa en un model autosostenible a partir d'instal·lacions d'energia solar fotovoltaica i generació d'energia amb biomassa, feta amb restes d'esporga i jardins de zones properes.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat perquè es vol construir un barri sostenible a Sant Cugat.

Lluís Recoder

Aquesta proposta encaixa perfectament dins dels nostres objectius de convertir Sant Cugat en una ciutat sostenible.


El projecte comprendria 150 vivendes de promoció municipal i estaria situat al costat de l'Hospital General de Catalunya (HGC), concretament entre els carrers Arnau de Vilanova, Josep Trueta, Guadalajara i Astúries. El projecte també inclouria la construcció d'una escola.

La directora general de Relacions Institucionals d'Acciona, Carmen Becerril, ha destacat que el projecte reduïria una tercera part del consum energètic de les vivendes i s'aproparia al 'balanç anual zero' d'emissions de CO2.

Carmen Becerril

La primera mesura és l'estalvi d'un 30% d'energia, la segona és la generació d'electricitat per compensar el consum i la gestó eficient de serveis energètics.


D'altra banda, el director de l'Institut d'Arquitectura Avançada de Catalunya i de Guallart Architects, Vicente Guallart, ha explicat que la construcció d'aquestes vivendes és més cara que les convencionals. Tot i així, Guallart defensa la rendibilitat econòmica del projecte a llarg termini.

Vicente Guallart

S'ha decidit primar la inversió a curt termini abans que el resultat a mig o a llarg termini. S'invertirà més inicialment per després poder-ho amortitzar.




Segons els seus promotors, en aquest barri residencial s'estalviarien 262 tones de CO2 a l'any, xifra que equivaldria a les emissions de 187 vehicles durant 12 mesos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.