El nou campus d'Esade neix adaptat als criteris del Pla Bolonya


Temes relacionats

Esade impartirà classes a Sant Cugat a partir del 2 de febrer ( 4/des/08)

El parc d'innovació d'Esade funcionarà a ple rendiment a finals del 2009 (26/nov/08)


  • Comparteix:

El nou Campus d'Esade de Sant Cugat entrarà en funcionament el 2 de febrer amb els estudis adaptats al Pla Bolonya. L'objectiu és que els 1.500 alumnes d'aquest centre educatiu puguin adquirir habilitats directives, capacitat de lideratge, dots per al treball en equip i facilitat per a presa de decisions. Les 38 aules estan dissenyades per adaptar-se a les metodologies de les assignatures que s'hi imparteixin.

Ho ha explicat la directora de l'Oficina de Programes Universitaris d'Esade, Teresa Careta durant una visita guiada per l'interior del centre amb diferents mitjans de comunicació.

Teresa Careta

Aquestes aules estan pensades pel Pla Bolonya. Els alumnes es poden veure de punta a punta. Hi haurà projecció audiovsual que ajuden la interacció entre alumne i professor.


Als criteris proposats des de les instàncies europees, s'hi afegeix la metodologia pedagògica aplicada pròpiament per Esade. Aquesta passa per intercanvis obligatoris amb altres universitats a l'estranger així com l'ús de l'anglès a classe a partir del tercer curs i un període obligatori de pràctiques a empreses.

El director de Projectes Arquitectònics d'Esade, Ramon Aspa, ha explicat que tot el Campus està dissenyat per l'alumne. Segons Aspa aquesta idea és la que persegueix el Pla Bolonya.

Ramon Aspa

Està tot dissenyat al voltant de l'alumne. Tot s'ha fet pensant amb l'alumne. És el que intenta fer el Pla Bolonya.


El nou Campus d'Esade, de 22.000 metres quadrats i ubicat a tocar del Centre Borja, comptarà amb 38 aules, cinc aules d'informàtica i una residència universitària i club amb capacitat per a 262 persones que entrarà en funcionament el curs vinent. Tot el campus contempla la producció centralitzada d'aigua freda i calenta. A més, contempla també la recollida d'aigües pluvials per a rec en un edifici integrat amb l'entorn amb l'objectiu de reduir l'impacte visual. El sostre de l'edifici serà cobert amb un jardí mediterrani que farà d'aïllament per tal de reduir la despesa energètica.

El nou campus inclou el centre empresarial Esade-Creapolis que encara no té data de finalització de les obres. Empreses com Laboratoris Esteve, Roca, Quadis i el BBVA ja han anunciat però que s'instal·laran a Creàpolis. Quan el parc obri les portes al febrer, la meitat dels 20.000 metres quadrats de les seves instal·lacions ja estaran ocupats per companyies de diversos sectors econòmics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.