La Cecot aposta pels microcrèdits per superar la manca de liquiditat d'autònoms i petites empreses


  • Comparteix:

Antoni Abad, president de la Cecot

Antoni Abad, president de la Cecot

La Cecot proposa la concessió de microcrèdits a petites empreses i treballadors autònoms per aportar-los liquiditat en temps de crisi. El president de la patronal vallesana, Antoni Abad, ha criticat en declaracions a Cugat.cat que les entitats financeres continuïn tancant l'aixeta dels crèdits per a l'activitat empresarial.

El pla de microcrèdits que proposa la Cecot arribaria als 5.500 milions d'euros que, segons càlculs de la patronal vallesana, suposaria crear o mantenir prop d'un milió de llocs de treball. El préstecs rondarien els 30.000 euros de mitjana i es preveu que beneficiïn uns 250.000 autònoms i empreses de tot l'Estat. La Cecot proposa que aquests crèdits estiguin avalats per l'administració o les agrupacions gremials.

El president de la patronal, Antoni Abad, ha explicat a Cugat.cat la manera de reduir el risc de les entitats financeres en la concessió d'aquests crèdits.

Antoni Abad

Les patronals podrien ser organismes intermediaris per validar crèdits. Els gremis també podrien fer aquest paper.


La proposta s'ha fet arribar a altres patronals de l'Estat, moltes de les quals veuen amb bons ulls la iniciativa. ERC l'ha fet arribar al Parlament i la conselleria d'Economia i Finances també l'hi ha donat suport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.