El preu de la vivenda de segona mà cau un 7'4% en un any


Temes relacionats

Cau per primera vegada el preu per metre quadrat dels pisos nous a Sant Cugat (18/nov/08)

El preu del lloguer de segona mà cau a Sant Cugat per primer cop en l'últim any i mig (14/oct/08)

Sant Cugat, segona ciutat amb la vivenda usada més cara de Barcelona, malgrat la crisi (24/set/08)

El preu dels pisos de Sant Cugat baixa més d'un 10% en un any, segons un estudi de Fotocasa ( 5/ago/08)

Baixa el preu dels pisos nous a la ciutat, tot i que menys que la mitjana catalana ( 1/jul/08)

El preu d'habitatges de segona mà a Sant Cugat cau gairebé un 1% en tres mesos, segons un estudi (27/mar/08)


  • Comparteix:

Vista aèria de pisos de Sant Cugat

Vista aèria de pisos de Sant Cugat

El preu dels pisos de segona mà ha caigut un 7'4% a Sant Cugat durant l'any 2008, segons l'últim informe de la xarxa immobiliària idealista.com. El metre quadrat costa ara 4.273 euros, gairebé 400 menys que a principis d'any. Amb tot, Sant Cugat continua a la part alta del rànquing de ciutats més cares, per sota de Sitges i Barcelona.

Les dades d'idealista.com confirmen la desacceleració del sector i l'estancament de la compra-venda d'immobles. Les xifres més recents, tancades a 19 de desembre, queden molt lluny dels preus que es pagaven a Sant Cugat a finals del 2006, quan el metre quadrat es valorava en 4.883 euros. Des d'aleshores, els pisos de segona mà s'han anat depreciant progressivament, fins arribar a estabilitzar-se al voltant dels 4.200 euros el metre quadrat. En els últims mesos el mercat ha anat aterrant i la caiguda de preus de l'últim trimestre s'ha quedat en un 0'4%.

El descens de preus ha estat generalitzat a tots els municipis de la comarca de Barcelona que ha analitzat idealista.com. El més important s'ha produït a Premià de Mar, amb una caiguda anual de prop del 17%, seguit de Montcada i Reixac, on els preus s'han abaratit un 16'7% durant el 2008. Terrassa acumula nou trimestres seguits de caigudes i un abaratiment global del 23%. El metre quadrat a Rubí ha caigut un 13% i ara costa 2.617 euros, i a Cerdanyola s'ha rebaixat un 6'6% i es valora en 3.195 euros.

Sitges torna a ser el municipi amb la vivenda usada més cara de l'àrea de Barcelona, malgrat que el metre quadrat s'ha abaratit un 3'7% en l'últim any, situant-se en els 4.726 euros. En segon lloc hi ha la ciutat de Barcelona, amb una mitjana de 4.361 euros i un descens anual del 8'6%, seguida de Sant Cugat, que ocupa la tercera posició de ciutats més cares.

Recordem que Cugat.cat i idealista.com mantenen un conveni de col·laboració pel qual es pot accedir, a través del diari electrònic Cugat.cat, a totes les ofertes immobiliàries de lloguer i de compra a la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.