El comerç local confia en les rebaixes d'hivern per salvar la temporada

Alguns comerços van avançar els descomptes per la crisi

Economia

Publicat el 7/gen/09 per Miquel Herrada

Els comerciants de la ciutat esperen que les rebaixes d'hivern, que han començat avui, serveixin per salvar una temporada difícil marcada per la baixada de vendes a causa de la crisi. Ja fa dies que els establiments han avançat els descomptes per combatre una davallada de la facturació que, a tot Catalunya, se situa en un 5% respecte a l'any anterior.

Molts comerços de la nostra ciutat ja van oferir, durant els dies de Nadal, descomptes de fins el 50% en alguns articles per incentivar el consum en època de 'vaques magres'. Des de principis de desembre, a més, alguns establiments van idear promocions per combatre la prudència dels consumidors, com explicaven a Cugat.cat les dependentes de la sabateria Guille i de la botiga Sayan.

Comerciants

Durant tot el mes de desembre fem una promoció. / Els descomptes milloren les vendes, però es nota molt que la gent està estalviant molt.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Des d'avui, però, les rebaixes deixaran de ser encobertes i ja tindran el segell oficial. S'espera que els descomptes vagin del 50% al 70%, en alguns casos, com a les grans superfícies. A tot Catalunya, l'any passat les vendes durant les rebaixes d'hivern van superar els 4.000 milions d'euros i aleshores ja van ser un 5% inferiors a l'any anterior. Enguany es preveu que cada català gasti uns 114 euros en aquesta campanya, un 15% menys que l'any passat.