Sharp acomiada 110 treballadors de la planta santcugatenca


Temes relacionats

Sharp es compromet a potenciar les línies d'investigació de la planta de Sant Cugat (11/des/08)

Augmenta el nombre d'expedients de regulació registrats al Vallès Occidental (11/ago/08)


  • Comparteix:

El departament de Treball de la Generalitat ha aprovat l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) presentat per la multinacional Sharp, que comporta l'acomiadament de 110 treballadors de la planta santcugatenca. El comitè d'empresa ha criticat la lentitud de la Generalitat en la tramitació de l'ERO, les condicions del qual havien estat pactades el desembre. Després d'aquests acomiadaments, la planta es queda amb una plantilla de 570 treballadors, que seguiran dedicant-se a la producció de televisors d'LCD.

Els 110 treballadors afectats per l'ERO formen part del reforç d'empleats que s'incorporaven de manera discontínua a la fàbrica quan la demanda requeria un augment de la producció. El descens en les vendes que hi ha hagut el 2008 ha condicionat aquesta decisió de l'empresa.

El president del comitè d'empresa de la planta de Sharp a Sant Cugat, Josep Milà, ha lamentat que la Generalitat hagi tardat tant en aprovar l'ERO, remarcant que les condicions dels acomiadaments estan acordades des del desembre.

Escoltem Josep Milà.

Josep Milà

No sé per què han trigat tant. No sé si hi ha hagut raons polítiques, però no calia retardar tant l'aprovació de l'ERO.


El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha subratllat la importància que la Generalitat actuï amb celeritat.

Jordi Joly

Hem de preservar per sobre de tot que l'activitat continuï. L'administració ha de ser àgil.


En paral·lel a aquesta reducció del personal de la planta santcugatenca, la multinacional segueix augmentant la producció a la fàbrica inaugurada el 2007 a Polònia, així com a la nova planta de Sakai, al Japó.

Recordem que després de la reunió que van mantenir al Japó el conseller d’Empresa, Josep Huguet, i el director general de Sharp, Takashi Okuda, l'empresa assegurava que manté la seva aposta estratègica per la planta santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.