L'Institut Català de Finances estudia concedir un préstec de vuit milions d'euros a Aconda Paper


Temes relacionats

Aconda Paper llança una crida de socors al govern per salvar l'empresa (13/gen/09)

Acceptat el concurs de creditors presentat per la paperera Aconda Paper (26/oct/08)


  • Comparteix:

Fàbrica d'Aconda Paper a Flaçà

Fàbrica d'Aconda Paper a Flaçà

La Generalitat assegura que l'empresa Aconda Paper té tot el seu suport per superar la seva mala situació econòmica, que amenaça de deixar al carrer els seus 240 treballadors. Recordem que Aconda Paper, que té les seves oficines centrals a Sant Cugat, ha llançat una crida de socors al govern per superar la suspensió de pagaments que ha declarat. Segons el departament d'Empresa de la Generalitat, l'Institut Català de Finances està treballant per trobar solució al deute de vuit milions d'euros que ofega l'empresa.

El departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat assegura que ha donat i dóna tot el suport possible a Aconda Paper des que aquesta va declarar el concurs de creditors i presentar el seu pla de viabilitat, que estableix en vuit milions d'euros la xifra necessària per reflotar l'empresa. El departament explica que la resposta a si se'ls concedeix un préstec públic o no està en mans de l'Institut Català de Finances.

Des d'Aconda Paper, la cap de recursos humans, Maria Carme Masgoret, assegura que aquesta declaració d'intencions de la Generalitat els hi fa encarar la situació amb optimisme.

Maria Carme Masgoret

Som optimistes. Veiem que l'administració, tot i la seva lentitud, sembla que està donant passos per arribar a algun tipus d'acord.


De la seva banda, el president del comitè d'empresa, Joan Brugué, reconeix aquest suport institucional, però demana una resposta ràpida, ja que dissabte finalitza el període que el jutge va establir després d'acceptar la suspensió de pagaments de l'empresa. Si la Generalitat no es pronuncia abans, el comitè d'empresa ha convocat una manifestació a Barcelona per dilluns que ve, on hi participarien tant els treballadors que l'empresa té a Flaçà com els de les oficines de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.