El preu de l'habitatge a Sant Cugat contradiu la tendència general i es dispara un 7% en tres mesos


Temes relacionats

El preu dels pisos de nova construcció baixa un 14,7% l'últim trimestre de 2007 (20/gen/08)


  • Comparteix:

Conjunt d'habitatges al barri de Can Matas

Conjunt d'habitatges al barri de Can Matas

El preu de la vivenda lliure a Sant Cugat ha augmentat prop d'un 7% en el darrer trimestre del 2008. Segons les dades del Ministeri de Vivenda, el preu del metre quadrat a la nostra ciutat ha recuperat els nivells de finals de 2006, abans de l'esclat de la bombolla immobiliària. Aquesta tendència contradiu la davallada general dels preus que, a Catalunya, ha estat del 0,6% en els últims 12 mesos.

Segons els informes del Ministeri de Vivenda, a finals de 2006 el preu del metre quadrat es va situar prop dels 4.000 euros a Sant Cugat. A partir del 2007, la tendència va anar a la baixa fins a situar-se al voltant del 3.300 euros a finals d'aquell any. El 2008 va començar amb estabilitat de preus durant els primers nou mesos, però a l'octubre la xifra es va tornar a disparar fins arribar, en l'últim trimestre, als 3.711 euros el metre quadrat.

Aquesta última dada situa Sant Cugat com la ciutat catalana amb la vivenda lliure més cara, seguida de Barcelona i Esplugues de Llobregat. De fet, la nostra ciutat és una de les excepcions a la davallada general dels preus de la vivenda, que al conjunt del país ha estat del 0'6% en l'últim any. La mitjana estatal situa la caiguda en el 2'8%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.