Laboratoris Esteve dóna suport a l'operació de compra d'Spanair a través de FemCat

Un avió d'Spanair

Economia

Publicat el 30/gen/09 per Mar Castro

Laboratoris Esteve, que té previst instal·lar una planta a Sant Cugat, dóna suport a l'operació de compra de la companyia aèria Spanair. La farmacèutica forma part de l'associació d'empreses FemCat, que està treballant a contrarellotge per aconseguir, abans de dissabte, fins a 20 milions d'euros per invertir en l'operació i aconseguir així el 20% de l'aerolínia.

Fa mesos que FemCat va darrere d'Spanair i, juntament amb el consorci Turisme de Barcelona i Catalana d'Iniciatives, ha assumit la funció de convèncer empresaris de dins i fora de l'associació per captar inversió per al projecte.

FemCat és una associació de joves directius i executius catalans que va néixer el 2005 amb l'objectiu de 'mobilitzar la societat civil' per aconseguir que Catalunya arribi a estar entre els països més avançats del món en un període de 10 anys.

L'associació, presidida pel director general del Reial Automòbil Club de Catalunya (RACC), Josep Mateu, compta amb el suport d'empreses com Laboratoris Esteve, la constructora Copcisa i el grup turístic Serhs, entre d'altres.

Laboratoris Esteve té previst instal·lar-se a Sant Cugat el 2011, després de construir, a la zona de Can Marcet, l'edifici que ha d'acollir una nova seu corporativa i un centre de Recerca i Desenvolupament a Sant Cugat.