Salvador Alemany (Cercle d'Economia): 'Tots tenim alguna cosa a fer per superar la crisi'


Temes relacionats

'El moment econòmic actual: moment de consolidar', conferència de Salvador Alemany al Santcugatribuna (23/gen/09)

Salvador Alemany, d'Abertis, proper ponent del Sant Cugat Tribuna ( 7/des/08)


  • Comparteix:

El president del Cercle d'Economia, Salvador Alemany, ha fet una crida a les empreses i particulars perquè s'impliquin individualment i busquin una sortida al moment de crisi financera actual. El també conseller delegat d'Abertis ha demanat als empresaris que no tinguin por per fer créixer el seu projecte i que, d'aquesta manera, el sistema financer els donarà recursos ben aviat. Alemany ha fet aquestes declaracions envoltat de 300 persones en el marc del fòrum empresarial Santcugatribuna.

Salvador Alemany ha establert quatre arguments necessaris per entendre la situació econòmica que estem vivint. D'una banda, el conseller delegat d'Abertis assegura que el marc actual és asimètric, és a dir, que la crisi no ha arribat a tot arreu al mateix temps ni de la mateixa manera, i no tindrà la mateixa expressió ni profunditat arreu. Per aquest motiu, Alemany assegura que tots tenim alguna cosa a fer en aquesta situació i que ajudarem al sistema si ens comprometem i actuem racionalment amb la nostra situació.

L'escoltem.

Salvador Alemany

Cada un de nosaltres té una cosa a fer. No és veritat que vindrà algú i ens ho arreglarà. Sobre la nostra crisi hem d'estar-hi nosaltres.


En el marc del fòrum empresarial Santcugatribuna, Salvador Alemany ha reiterat la necessitat de les companyies de 'tenir un projecte' i tirar-lo endavant ja que, segons el màxim dirigent d'Abertis, només sortiran del 'forat' els que trobin una sortida a la seva situació.

Salvador Alemany

La part empresarial haurà de tirar endavant els seus projectes. Les empreses que es mirin així la situació, superaran la crisi i el sistema financer els donarà resposta.


Tot i això, el president del Cercle d'Economia ha assegurat que 'ja tocava una crisi' després de tants anys instal·lats 'en el diner fàcil' i en el creixement garantit.

D'altra banda i per superar la situació actual, Alemany ha recordat que 's'ha de fer el què calgui per estar a Europa' i mantenir la unitat monetària. De la mateixa manera, ha demanat als ciutadans confiança amb els dirigents polítics i una implicació i compromís de la ciutadania amb la situació actual.

La ponència d'Alemany, que ha tingut lloc aquest dijous al Teatre-Auditori, ha donat el tret de sortida als fòrums empresarials d'aquest 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.