Immobiliàries i bancs busquen alternatives per vendre habitatge a preu per sota de mercat


  • Comparteix:

Bancs i immobiliàries necessiten vendre habitatges

Bancs i immobiliàries necessiten vendre habitatges

Les immobiliàries i les entitats d'estalvi s'adapten a la crisi per vendre habitatge a preus per sota de mercat. A Sant Cugat, un grup immobiliari ofereix habitatges a preu de cost proposant als compradors que es constitueixin en una comunitat de béns, un sistema similar a una cooperativa. Per la seva banda, Banc Sabadell ven pisos d'un promoció de la ciutat amb descomptes als seus treballadors.

Constituint-se en comunitat de béns, els futurs propietaris assumeixen el cost de la construcció dels pisos i s'estalvien els marges de beneficis de la promotora. Segons la immobiliària, els compradors es poden arribar a estalviar un 25% del preu del pis amb aquest sistema.

Josep Llobet és l'apoderat del Grup Stilo, immobiliària que coordina la comunitat de béns.

Josep Llobet

La diferència amb el preu real és d'un 20 o un 25%. Abans de la crisi ja existien les comunitats de béns.




Segons Llobet, la constitució d'una comunitat de béns és una alternativa que ha pres més força en plena crisi del mercat immobiliari.

Josep Llobet

No hi ha beneficis: només els honoraris de l'entitat gestora.




Per la seva banda, bancs i caixes s'han convertit ara en immobiliàries després de treure's aquest negoci de les mans en ple 'boom' del mercat de l'habitatge. Ara les entitats d'estalvi estan constituint societats per posar al mercat habitatges recuperats per embargaments, impagaments o promocions fallides. És el cas de Banc Sabadell, que ha creat la societat Solvia Gestión per gestionar el patrimoni d'habitatge que té en cartera. Una de les promocions de què disposa i que ofereix amb descomptes als seus treballadors és una de nova construcció a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.