Els sindicats de l'Ajuntament recullen firmes per reclamar l'IPC del 2%

Exteriors de l'ajuntament

Economia

Publicat el 20/feb/09 per Anna Bernadó

Els sindicats de treballadors de l'Ajuntament recolliran signatures per reclamar que se'ls apliqui un increment salarial basat en l'IPC establert en els Pressupostos Generals de l'Estat. Els representants dels treballadors reiteren que el consistori s'havia compromès a garantir el poder adquisitiu dels empleats aplicant l'IPC, català o espanyol, més favorable als treballadors.

Els treballadors municipals tornen a posar sobre la taula la demanda que els seus sous es calculin en base a l'IPC que marquen els Pressupostos Generals de l'Estat, que enguany és d'un 2%, en lloc de fer-ho amb l'índex català, que baixa fins l'1'6%. Segons els sindicats, l'equip de govern ja ha aplicat l'índex català a la nòmina dels treballadors de gener.

El secretari general de CCOO a l'Ajuntament, Pepe García, diu que el conveni, signat al 2007 i amb vigència fins el 2010, estableix que els sous municipals es calcularan de tal manera que no es vegi afectat el poder adquisitiu dels assalariats de l'Ajuntament. Són declaracions d'arxiu a Cugat.cat.

Pepe García

El conveni garanteix que s'aplicarà la llei més beneficiosa per garantir el poder adquisitiu dels treballadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La representant de la CGT, Anna Laguna, també denunciava en declaracions d'arxiu que l'equip de govern incompleix els acords amb els treballadors.

Anna Laguna

L'Ajuntament vol incomplir els acords que va tancar amb els treballadors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Els sindicats estan recollint firmes per una instància que recull les seves peticions i asseguren que és l'inici de futures mobilitzacions.