Els sindicats majoritaris acorden amb Correus una solució al conflicte del trasllat a Sant Cugat


  • Comparteix:

Correus i els sindicats majoritaris de Comissions Obreres, UGT i CSIF han arribat a un acord sobre les condicions de trasllat de 775 treballadors al nou Centre de Tractament Automatitzat de Sant Cugat. En canvi, la CGT i USOC es neguen a acceptar aquestes condicions i mantenen la vaga iniciada el 23 de gener.

Correus i els sindicats signants de l'acord, que representen el 69% de la plantilla, han consensuat que els treballadors afectats pel trasllat disposin de transport gratuït col·lectiu i una indemnització de 180 euros en una paga única, a més d'un plus de tres euros per dia efectiu.

A més, els treballadors que inicien el trasllat ho faran de forma voluntària i conservaran la seva feina, tant si tenen contractes indefinits com temporals. L'empresa també s'ha compromès a mantenir l'antiguitat i les actuals condicions laborals dels treballadors. El secretari d'UGT de Catalunya, Jaume Carrasco, ha qualificat d'oportunista l'actitud dels sindicats convocants de la vaga:

Jaume Carrasco



Aquestes condicions, en canvi, no han estat acceptades de la CGT i USOC. Els sindicats mantindran la vaga, tot i que serà opcional per aquells treballadors que estiguin en una situació econòmica més greu. Per la seva banda, Correus ha apel·lat a la 'responsabilitat' de CGT després de tancar aquest pacte i ha reclamat la desconvocatòria de la vaga que dura ja més d'un mes i ha provocat l'acumulació de prop de nou milions d'objectes postals.

No obstant això, el secretari de CGT a Correus de Barcelona, Alejandro Bagán, ha assenyalat que mantindran la vaga indefinida i l'accentuaran cada dijous amb mobilitzacions concretes. Correus confia que dues de les cinc línies de classificació entrin en funcionament divendres, i que la setmana vinent el centre treballi amb normalitat. La inauguració oficial del Centre de Tractament Automatitzat de Sant Cugat està prevista per l'abril.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.