La construcció i l'automoció, els sector més afectats per l'atur a Sant Cugat, segons empresaris i sindicats


Temes relacionats

Prop de 3.000 aturats a Sant Cugat després d'un increment del 5,5% al febrer ( 4/mar/09)


  • Comparteix:

Delphi, que treballa per al sector de l'automoció, s'ha vist afectada per un ERO

Delphi, que treballa per al sector de l'automoció, s'ha vist afectada per un ERO

L'associació Sant Cugat Empresarial i els sindicats CCOO i UGT es mostren preocupats per les últimes dades de l'atur a la ciutat, però són optimistes ja que creuen que el teixit empresarial del municipi l'ajudarà a superar la situació econòmica. L'associació i els sindicats també coincideixen que els sectors més afectats de la comarca són la construcció i l'automoció i, en menor mesura, el químic i el de l'alimentació.

El president de l'associació Sant Cugat Empresarial, Frederic Boix, opina que, malgrat les últimes dades d'ocupació, les particularitats empresarials de la ciutat facilitaran la sortida a la crisi.

Frederic Boix

Sant Cugat no té problemes diferents als que té en general l'economia espanyola, perquè són problemes que no provenen només d'Espanya.









El sindicat CCOO ha lamentat l'increment de l'atur en l'últim mes i s'ha mostrat confiat que els projectes del Fons Estatal d'Inversió Local proporcionin feina a la comarca.

Entre les característiques del perfil de l'aturat, CCOO ha destacat la qualificació, que acostuma a ser molt baixa, i l'esforç que s'ha de fer a la comarca en reciclatge i formació, sobretot dirigit a les noves tecnologies.

En aquest sentit, el secretari general de CCOO al Vallès, Antonio Díaz, ha explicat que el model de Sant Cugat va per bon camí.

Antonio Díaz

Un dels puntals que tenim a la comarca són les noves tecnologies: el sincotró, l'eix de la B-30, la Universitat.


De cara al futur, UGT considera que 'no es pot ser excessivament optimista a curt termini, però a mig termini es sortirà endavant'.

El coordinador territorial d'UGT al Vallès Occidental, Josep Santcristòfol, ha matisat que Sant Cugat té un bon sistema de protecció per a les persones que estan a l'atur.

Josep Santcristòfol

Sant Cugat té una sensibilitat especial, i en aquest sentit, possiblement col·laborem en diverses accions.





L'atur a Sant Cugat ha pujat gairebé un 60% en l'últim any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.