Banc Sabadell i Banc Santander, entitats adjudicatàries del 'confirming'

Economia

Publicat el 10/mar/09 per Oriol Sumsi

L'Ajuntament ja ha adjudicat el servei de 'confirming', i ho ha fet al Banc Sabadell i al Banc Santander. Gràcies a la posada en marxa d'aquest servei, les més de 700 empreses proveïdores de l'Ajuntament podran cobrar les seves factures en menys d'un mes. Finalment, el tipus d'interès que s'aplicarà està entre l'Euríbor més 0,95% i l'Euríbor més 1%.

L'anunci de l'adjudicació l'ha fet l'alcalde, Lluís Recoder, durant un esmorzar amb empresaris, aquest dimarts, al Sant Cugat Trade Center. Segons l'alcalde, la bona situació financera de l'Ajuntament permet que els bancs se'n fiïn, acceptant que avali crèdits a les empreses per un valor que pot arribar als 45 milions d'euros.

Escoltem Recoder.

Lluís Recoder

En aquests moments hi ha molts Ajuntaments amb dificultats. Si els bancs s'hi han interessat és perquè la nostra situació financera és sòlida.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els dos bancs adjudicataris s'han mostrat molt satisfets de la iniciativa municipal, i han fet una crida a la resta d'administracions perquè també apliquin la mesura.

Escoltem el director general de banca comercial del Banc Sabadell, Jaume Puig.

Jaume Puig

La decisió és bona perquè marca un precedent i perquè realment facilita la liquiditat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El servei de 'confirming' entra en funcionament de manera immediata. Així, les més de 700 empreses que facturen a l'Ajuntament se'n podran començar a beneficiar a partir d'aquest mateix mes.