Els diàlegs del Santcugatribuna fan una crida a la responsabilitat empresarial per contractar discapacitats

Economia

Publicat el 20/mar/09 per Anna Bernadó

Contractar persones amb discapacitat és obligatori, responsable i rentable. Aquesta és una de les principals conclusions a què han arribat la setantena d'empresaris que han participat dels diàlegs del Santcugatribuna aquest dijous a la delegació local de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa. Tres empresaris de la comarca han aportat la visió més humana de la trobada amb experiències personals i empresarials, il·lustrades a través d'un vídeo de Cugat.cat.

Tots els ponents que han participat de la taula rodona que ha girat entorn la Llei d'Integració Social del Minusvàlid (LISMI) han coincidit que el més important és canviar l'actitud de la societat i de les empreses.

Les especificitats tècniques de la trobada han sortit a la llum de la mà del subinspector d'Ocupació i Seguretat Social del ministeri de Treball i Immigració, Jorge Pérez. El també professor de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha explicat amb detall la LISMI i els beneficis que comporta incorporar discapacitats entre el personal d'una empresa.

Jorge Pérez

Contractar persones amb discapacitat per a les empreses és obligatori, però també responsable i rentable.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El periodista i director del programa Àgora de TV3, Xavi Coral, ha moderat el debat, que ha comptat amb la intervenció del tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly. Introduir el concepte de responsabilitat social de l'empresa és fonamental en aquest terreny, segons el titular d'Economia.

Jordi Joly

Es tracta de mentalitats, de creure en què el sistema ha de funcionar així. Hi ha d'haver responsabilitat d'empresa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les experiències de tres empreses vallesanes han posat el contrapunt humà amb testimonis directes. Escoltem el director gerent de Bidons Egara, Joaquim López, el country manager de Cortix Ibérica, Ricardo Mazo, i el director d'RSC ISS Facility Services, Ramon Folch.

Empresaris

El que no es pot fer és imposar les coses perquè funcionin. / Buscàvem una solució empresarial i hem trobat una solució social. / Els discapacitats tenen els mateixos drets i obligacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Cugat.cat ha col·laborat a la trobada amb la presentació de l'audiovisual 'La discapacitat més greu és la falta d'actitud' on s'il·lustraven les tasques dels treballadors discapacitats de les tres empreses vallesanes.