Valldoreix tindrà un mercat setmanal ambulant


  • Comparteix:

Montserrat Turu i Joan Gaya durant la presentació

Montserrat Turu i Joan Gaya durant la presentació

Valldoreix disposarà d'un mercat no sedentari setmanal. Aquesta és la principal mesura que es desprèn del pla de dinamització del comerç del territori que ha posat en marxa l'EMD. L'objectiu de la iniciativa és millorar i potenciar el comerç de Valldoreix per evitar que els habitants vagin a comprar a altres indrets i per atraure consumidors de fora del territori.

Valldoreix té més del 10% de la superfície de Sant Cugat, però només compta amb el 2% de superfície comercial municipal. A més, el terreny muntanyós i l'oferta limitada s'afegeixen als dèficits que té el comerç del territori, segons un estudi que ha encarregat l'EMD.

La finalitat del treball és poder establir una sèrie d'actuacions, ara recollides en un pla, per dinamitzar el comerç local. La primera proposta que es desprén del pla és una iniciativa que va sorgir del Casal d'Avis de Valldoreix i que consisteix en un mercadet setmanal ambulant que ja s'està estudiant i que podria ser una realitat en els propers mesos. Ho explica el vocal d'Economia de l'EMD, Joan Gaya.

Joan Gaya

La primera etapa del pla és una inquietud del Casal d'Avis i és disposar d'un mercat setmanal.


Ara, s'està estudiant les possibles ubicacions i les característiques i tipologia de les parades que hauria de tenir.

El pla també inclou potenciar el concepte de centralitat, mantenir un cens d'activitats comercials i fomentar l'associacionisme entre els comerços.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.