Els botiguers demanen a la Generalitat que no permeti el lliure horari comercial


  • Comparteix:

L'Agrupament de Botiguers de Catalunya, on està integrat Sant Cugat Comerç, vol que la Generalitat faci front a la proposta del govern central d'obrir tots els diumenges. De moment, l'agrupació ha creat la Taula Social de Comerç per coordinar actuacions que preservin l'actual ordenació d'obertura de festius.

Sant Cugat Comerç i la resta d'entitats comercials que formen l'Agrupament de Botiguers de Catalunya, l'ABC, s'han constituït en un òrgan que lluitarà pel compliment d'horaris comercials dignes. L'agrupament denuncia que l'obertura dels comerços en diumenge, que promou el govern estatal, només afavorirà les grans superfícies en detriment dels petits botiguers.

El manifest signat pel col·lectiu diu que aquesta mesura comportarà la desaparició del comerç de proximitat i la pèrdua de llocs de treball. Per aquest motiu, l'Associació no es pensa quedar de braços creuats davant qualsevol mesura que suposi l'allliberament dels horaris comercials actuals. Per fer més força, l'agrupament de botiguers catalans demana a la Generalitat que exerceixi plenament les seves competències en ordenació del comerç.

D'altra banda, l'agrupament està a l'espera que entri a tràmit al Parlament el manifest sobre horaris comercials dignes. La presidenta de Sant Cugat Comerç i vocal de l'Agrupament de Botiguers de Catalunya, Maria Eulàlia Egea, considera que el document no arribarà a bon port:

Maria Eulàlia Egea

Em consta que aquí a Catalunya el Parlament ho debatrà i presentarà una resolució a Madrid


Sant Cugat Comerç va entrar dins la junta directiva de l'Agrupament de Botiguers de Catalunya fa un mes i mig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.