La Diputació aportarà 30 milions d'euros als serveis socials dels municipis


  • Comparteix:

Les ajudes intentaran pal·liar els efectes de la crisi sobre la ciutadania

Les ajudes intentaran pal·liar els efectes de la crisi sobre la ciutadania

La Diputació de Barcelona ha elaborat un pla especial de subvencions als Ajuntaments per afrontar la creixent demanda que per culpa de la crisi tenen els serveis socials. La xifra total del pla ascendeix a 30 milions, que es repartiran entre els municipis que més demanda tinguin en funció dels índexs d'atur i de les seves necessitats concretes.

Nou dels 30 milions es destinaran a la creació d'ocupació, 7,5 a suavitzar els efectes de la crisi a les famílies i 1,5 a garantir que els petits ajuntaments puguin gestionar les ajudes dels governs espanyol i català.

A més, es contractarà personal destinat a la millora de la xarxa de carreteres, a la prevenció dels incendis forestals, a la formació de cuidadors per a l'atenció a domicili, al reforç dels serveis locals d'ocupació i a les beques de menjador a les guarderies.

El responsable de l'àrea d'hisenda i recursos interns de la Diputació de Barcelona, Rafael Roig, ha explicat a Cugat.cat que el pla vol ser una resposta al gran increment de la demanda de serveis socials que s'ha viscut en els últims mesos.

Segons el diputat, s'està ampliant el tipus de gent que necessita ajuda.

Rafael Roig

No és el perfil que els ajuntaments ja tenen localitzat, és gent que s'acaba de quedar a l'atur i que mai havia necessitat ajuda.


Aquests 30 milions d'euros surten del superàvit que la Diputació va tenir l'any 2008. De moment, encara no se sap quina quantitat rebrà cada Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.