Intermón Oxfam vol minimitzar les conseqüències negatives de l'activitat fiscal amb les finances ètiques


Temes relacionats

La CUP de Sant Cugat dóna a conèixer la banca ètica (28/abr/09)

Joan Melé (Triodos Bank): 'La banca ètica no es veu afectada per la crisi' (14/mar/09)


  • Comparteix:

El membre de FETS Narcís Sánchez i la coordinadora d'Intermón Oxfam a Sant Cugat, Ana Lloret

El membre de FETS Narcís Sánchez i la coordinadora d'Intermón Oxfam a Sant Cugat, Ana Lloret

Intermón Oxfam ha donat a conèixer les finances ètiques en una conferència aquest dimecres a la Casa de Cultura. La ponència, a càrrec de Narcís Sánchez, ha servit per subratllar les conseqüències negatives de l'activitat econòmica i explicar les finances ètiques com a alternativa per minimitzar-les. Els assistents han gaudit al final de la conferència d'un tast de xocolata i cafè provinents del comerç just.

A partir de les finances ètiques, els estalviadors poden saber on s'inverteixen els seus diners. A més, les entitats bancàries faciliten l'accés al crèdit a col·lectius que tenen dificultats per obtenir-lo. Amb la pràctica de les finances ètiques, l'organització FETS vol denunciar les activitats èticament reprovables de les entitats financeres i impulsar la inversió en projectes amb contingut social i mediambiental.

Un dels membres de Finançament Ètic i Solidari (FETS) i representant de la Universitat Internacional de la Pau a Sant Cugat, Narcís Sánchez, ha subratllat la importància de donar a conèixer les finances ètiques a la ciutadania.

Narcís Sánchez

És important començar a caminar cap a una transformació social. L'activitat econòmica no és neutral, té conseqüències.


Sánchez ha explicat que les finances ètiques minimitzen l'impacte de l'economia sobre les persones i contribueixen al desenvolupament d'una societat més justa i equilibrada.


La conferència s'ha celebrat aquest dimecres a la tarda a la Casa de Cultura. Intermón Oxfam ha posat a la disposició dels assistents un conjunt de panells informatius sobre el comerç just i també ha ofert un tast dels seus productes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.