Les empreses del Sant Cugat Actiu aposten per la innovació com a valor afegit per superar la crisi


  • Comparteix:

La majora d'empreses participants al Sant Cugat Actiu diu resistir la situació financera actual aprofitant la innovació com a valor afegit per diferenciar-se de la competència. Les companyies del sector serveis passen de puntetes per sobre la crisi, mentre que l'àmbit de l'ocupació pateix de ple la recessió. Tot i això, el teixit empresarial de la ciutat reconeix que 's'escolta més la crisi que no pas es pateix'. El sector d'Innovació, Empresa i Ocupació està ubicat a la plaça d'Octavià en el marc de la mostra Sant Cugat Actiu.

La innovació s'esta convertint en una arma per moltes empreses per diferenciar-se de la competència. És el cas del grup Culligan, que ha aprofitat la mostra per presentar un nou sistema de tractament d'aigua. També apunten cap aquesta direcció altres àmbits, com el de les assegurances.

Escoltem el responsable de l'administració comercial de Catalana Occident de Sant Cugat, Xavier Castanyer, i el director de la divisió domèstica de Culligan a l'Estat espanyol, Daniel Arranz.

Castanyer i Arranz

En aquestes èpoques és quan hem d'arriscar més. / Es tracta d'innovar, tot i que no pensem gaire en la competència.


El sector mèdic i de la telefonia, per exemple, viuen la crisi en menor mesura ja que asseguren que la gent 'no deixa d'anar al metge ni de parlar per telèfon' malgrat el marc econòmic actual. Ho expliquen l'assessor comercial de Vodafone, Oscar Muñoz, l'infermera del grup mèdic Salus XXI, Glòria, i la responsable de Reimen, Goyi Garcia.

Empresaris

El sector de la telefonia és dels que ha notat menys la crisi. / La gent continua anant al metge. / S'escolta més que no pas es pateix, la crisi.


Dins el sector, l'ocupació és l'àmbit que està vivint en primera persona la crisi econòmica. La tècnica d'Empresa i Ocupació, Mònica Prats, ha explicat a Cugat.cat que l'oferta de feina és molt menor a la demanda, tot i que els aturats estan molt més preparats que abans.

Mònica Prats

Abans teníem un atur estructural, ara hi ha gent preparada que no té feina. Aquest últim mes sembla que repunten les ofertes de feina.




El sector està ubicat a la plaça d'Octavià durant tot el cap de setmana per la mostra Sant Cugat Actiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.