L'Ajuntament, Creàpolis i el Trade Center s'uneixen per crear dos centres d'emprenedors


  • Comparteix:

L'Ajuntament, Esade-Creàpolis i el Trade Center han posat en marxa dos centres publico-privats d'emprenedors. Els nous equipaments ofereixen 36 espais per crear i desenvolupar projectes empresarials al Trade Center i a Creàpolis, amb facilitats econòmiques, de realització i assessoria. La iniciativa té un cost aproximat de 160.000 euros que assumeixen a parts iguals el consistori i el sector privat. La Cambra de Terrassa també posarà el seu gra de sorra amb el seguiment i monitoratge dels projectes.

El primer dels Centres d'Emprenedoria Público-Privats (CEPP) de la ciutat està situat al Trade Center on hi ha un total de 30 places i els lloguers oscil·len entre 114 i 150 euros al mes. El segon forma part de Creàpolis, té sis espais on desenvolupar-hi projectes i el preu del seu lloguer és de 300 euros al mes.

L'objectiu de la iniciativa és ajudar els emprenedors assessorant-los en la realització i execució dels seus projectes de negoci. Els projectes hauran de passar unes bases de selecció a través del Servei d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament, que els ubicarà en un dels dos centres de la ciutat.

Durant la signatura de convenis aquest dimecres, l'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que la iniciativa s'emmarca en l'estratègia municipal per fer front a la crisi i que es tracta que els emprenedors aprofitin els recursos que té la ciutat.

Lluís Recoder

Una de les línies d'actuació es concreta amb aquests convenis i intenta facilitar als emprenedors l'accés als recursos de la ciutat.


El projecte dels centres suma gairebé 160.000 euros, dels quals l'Ajuntament n'assumeix un 47% i Creàpolis, el Trade Center i la Cambra de Terrassa, la resta.

El director general d'Esade-Creàpolis, Joan Riera, creu que els dos centres són una aportació a la comunitat local i aire fresc per a situació financera.

Joan Riera

Veiem el projecte com una implicació directa amb la comunitat local ja que ara mateix es necessita aquest aire fesc.


El gerent del Sant Cugat Trade Center, Juanjo Martínez, considera que en el projecte hi col·laboren les entitats que més poden ajudar els joves emprenedors.

Juanjo Martínez

Les entitats que més podem ajudar formem part del projecte.






Aprofitant la seva experiència en el sector, la Cambra de Terrassa col·laborarà analitzant el potencial dels projectes, ajudant a la seva concreció i a la creació de la nova empresa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.