La multinacional Pharmacia deixa Sant Cugat per instal·lar-se a Madrid


  • Comparteix:

La multinacional farmacèutica Pharmacia ha anunciat que traslladarà a Madrid la seu central que fins ara té a Sant Cugat. L'empresa ha començat a negociar amb els treballadors la reducció de 230 llocs de treball i el trasllat de 70 assalariats a la capital de l'Estat.

La fusió de Pharmacia amb el seu principal competidor, el grup Pfizer, ha portat la multinacional a concentrar tota l'activitat empresarial a una seu única a Madrid, tot i que no es descarta mantenir alguna seu secundària a Catalunya. Fonts de Pharmacia han assegurat que el volum de personal que quedarà a l'atur encara està subjecte a negociació. De tota manera, el diàleg entre la multinacional i els treballadors està subjecte a la resposta de les autoritats de la competència dels Estats Units, que s'han de pronunciar a l'abril sobre la legalitat de la fusió.

Segons els treballadors de Pharmacia, la majoria dels llocs de treball que se suprimiran corresponen a la planta de Sant Cugat, mentre que uns 90 afectats són visitadors mèdics que treballen arreu de l'Estat. El personal acomiadat rebrà en compensació l'assessorament d'una empresa de col·locació per buscar un nou treball a l'àrea de Barcelona. De la seva banda, els treballadors que s'integrin a la seu de Madrid tindran dret a un indemnització per trasllat.

La nova empresa que englobará Pharmacia i Pfizer posarà a la venda l'edifici de Sant Cugat, pel qual espera ingressar uns 7 milions i mig d'euros.

Recordem que, a més de les oficines centrals de Pharmacia, Sant Cugat acull fins ara el centre d'epidemiologia, inaugurat l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.