El Gremi de Constructors alerta que la majoria d'obres del FEIL no recauen sobre empreses dels mateixos municipis


  • Comparteix:

La majoria d'empreses constructores de Sant Cugat s'han especialitzat en obra privada

La majoria d'empreses constructores de Sant Cugat s'han especialitzat en obra privada

Només una de cada tres obres vinculades al Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL) s'han adjudicat a empreses de Sant Cugat. Segons el Gremi de Constructors del Vallès Occidental, això es deu al fet que la majoria d'empreses encara no està preparada per reorientar la seva activitat de l'obra privada a la cada vegada més nombrosa obra pública.

El Gremi de Constructors del Vallès Occidental, que agrupa més de 1.200 empreses, alerta que al conjunt de la comarca només una de cada quatre obres finançades amb el FEIL s'han adjudicat a empreses locals. En el cas de Sant Cugat, la proporció no és tan baixa, ja que és d'una de cada tres, però tot i això el gremi es mostra crític amb l'execució d'aquests ajuts del govern Zapatero.

En el cas de Sant Cugat, el 33% de les obres s'han adjudicat a empreses locals, un 12% a empreses de la comarca, un 50% a empreses de la resta de Catalunya i un 4% a empreses de fora del país.

El Gremi considera que la baixa adjudicació d'obres del FEIL a empreses locals ve determinat per la manca de classificació per poder licitar obra pública que tenen les empreses locals. Aquesta classificació només és necessària per poder executar obra pública de més de 350.000 euros, i la immensa majoria d'empreses agremiades estaven treballant en el sector privat, on no és necessària aquesta classificació.

Escoltem el president del Gremi de Constructors del Vallès Occidental, Toni Palet, en declaracions a Cugat.cat.

Toni Palet

Les empreses no estan suficientment preparades. Gairebé totes s'han mogut en el sector privat.


En aquest sentit, el Gremi de la Construcció es marca com objectiu augmentar el percentatge d'empreses que poden optar a l'obra pública, que actualment només representa un 1% dels 1.200 associats al Gremi. De cara a una possible propera convocatòria del FEIL, el gremi ha anunciat que demanaran a l'Estat que es prioritzin les empreses locals en l´adjudicació d’obres i als Ajuntaments que realitzin més projectes de quanties més petites, perquè les empreses locals puguin optar a la seva execució.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.